Надзвичайні події

На Чернігівщині поліція ліквідувала схрон боєприпасів

12 квітня поліція отримала інформацію про виявлення в Чернігівському районі тубуса від реактивної протитанкової гранати РПГ-18. Прибулі на місце події вибухотехніки виявили там цілий арсенал боєприпасів.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Слідчо-оперативна група Чернігівського відділення поліції ГУНП в Чернігівській області разом із вибухотехніками обстежила території біля одного з військових об’єктів району та виявила на сміттєзвалищі споряджений тубус із реактивною протитанковою гранатою РПГ-18.

Крім того, вибухотехніки виявили та вилучили дві мінометні міни, чотири димові шашки, майже півтори тисячі набоїв до автоматичної зброї калібрів 5,45мм та 7,62мм, а також артилерійський постріл 3УБК10-1 з керованою протитанковою ракетою калібру 100мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники знищили снаряд і 5 мін

Вилучені боєприпаси направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button