Надзвичайні події

На Чернігівщині в аварію потрапила нелегальна маршрутка

На 204-му кілометрі автодороги «Київ – Чернігів – Нові Яриловичі» (біля с. Пилипча Ріпкинського району) близько 9-ї години вчора, 20 грудня, водій мікроавтобуса «Mersedes Sprinter», рухаючись за маршрутом «Добрянка – Ріпки – Чернігів», не впорався із керуванням, з’їхав у кювет і перекинувся. Унаслідок пригоди 19 осіб отримали тілесні ушкодження.

Про це ми вже повідомляли. Утім, ця ситуація має цікаві подробиці.

Із власних джерел ЧЕline з’ясував, що в аварію потрапила не рейсова маршрутка, а нелегальна. Власником маршрутки є підприємець Геннадій Пешков.

Той факт, що цей маршрут працював дійсно нелегально, нам підтвердив начальник управління розвитку промисловості, транспорту і зв’язку ОДА Сергія Меженний

«Маршрутка з пасажирами виїхала незадовго до того часу, коли мав виїхати наш офіційний перевізник. Мабуть, водій квапився забрати більше людей. Пасажири, які потрапили у аварію, не отримають жодної компенсації, тому що нелегальні перевізники не застраховані. Ось тому ми і боремося із такими водіями», — сказав він.

Як відомо, у ДТП 16 осіб були госпіталізовані до лікарні; 1 особа відправлена до Чернігівської обласної лікарні (тяжкий стан); 1 вагітна жінка була відправлена на обстеження до Чернігівського пологового будинку (35 тижнів вагітності, забій живота); 1 особа після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовилась.

Очевидно, що владі та правоохоронним органам варто б більш серйозно зайнятися проблемою нелегальних перевізників на Чернігівщині. А пасажири мають зрозуміти, що, їдучи в нелегальній маршрутці, вони не тільки наражають себе на небезпеку (зазвичай усі нелегальні маршрутки знаходяться в аварійному стані), а й у разі ДТП не зможуть отримати компенсації на лікування, адже нелегальні перевізники не страхують своїх пасажирів.

Ще статті по темі

Back to top button