Надзвичайні події

На Чернігівщині вогнеборці ліквідовують наслідки загорянь у природних екологічних системах

Упродовж минулої доби підрозділи управління ДСНС України у Чернігівській області тричі залучалися до гасіння пожеж, що виникли в природних екологічних системах внаслідок необережності громадян у поводженні з вогнем.

Загоряння сухої рослинності на відкритих територіях загальною площею 16,2 га виникли у Варвинському, Козелецькому та Прилуцькому районах. Станом на 12:00 4 жовтня продовжуються роботи з ліквідації пожеж на торфовищах поблизу сіл Оленівка та Сидорівка Борзнянського району, а також села Стодоли Ніжинського району.

На гасіння від підрозділів обласного У ДСНС залучено 34 чоловіки особового складу та 13 одиниць спецтехніки, від органів влади на місцях – 14 працівників та 11 одиниць техніки. Загалом вогнеборцям залишається ліквідувати горіння на площі близько 8 га із загальної площі у 21 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області протягом доби вогнеборці ліквідували 6 пожеж

У зв’язку з цим рятувальники вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватися заходів пожежної безпеки. Спалювання сухої рослинності та сміття небезпечне для вашого здоров`я та життя.

Під час перебування у лісопаркових зонах, на відкритих територіях, поблизу торфовищ у жодному разі не кидайте непогашені сірники та недопалки. Це може призвести до виникнення пожежі з непередбачуваними наслідками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button