Надзвичайні події

На Чернігівщині за один ранок сталися дві пожежі (Фото)

Рятувальники застерігають: несправність пічного опалення призводить до виникнення пожеж. Упродовж минулої доби на території Чернігівської області вогнеборці ліквідували дві пожежі в приватному житловому секторі громадян, що виникли з причини порушення правил пожежної безпеки при облаштуванні й експлуатації печей і димарів.

12 лютого о 07:50 до Служби порятунку «101» у Носівському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Ясна Зірка.

До місця події оперативно було залучено відділення 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Носівка УДСНС України у Чернігівській області та пожежну команду місцевого сільгосппідприємства. Завдяки спільним і професійним діям підрозділів пожежу о 08:25 було локалізовано, а о 10:30 остаточно ліквідовано. Вогнем пошкоджено покрівлю та перекриття будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Прилуках чоловіки отримали опіки під час гасіння пожежі

Цього ж дня о 09:15 у м. Городня в одному з приватних господарств, що по вул. Будівельників, сталася пожежа житлового будинку. Двома відділеннями вогнеборців 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області загоряння о 09:30 було локалізовано, а об 11:05 остаточно ліквідовано. Вогнем пошкоджено покрівлю і перекриття будинку, майно господарів.

Одним із чинників виникнення пожежі стало те, що господарі вчасно не прочистили від сажі димар.

Інформуючи про факти зазначених пожеж, рятувальники УДСНС України в Чернігівській області ще раз закликають громадян: щоб уникнути подібного лиха, необхідно стежити за тим, щоб у димарях не накопичувалася сажа, печі мали безпечні протипожежні відстані від горючих конструкцій будівель.

Слід своєчасно здійснювати оглядати зовнішнього стану опалювальних приладів на наявність тріщин, а у разі їх появи, негайно усувати недоліки. Печі мають бути поштукатурені й побілені.

Пам’ятайте! Виконання цих простих, але вкрай необхідних правил допоможе зберегти ваше житло, майно та, найголовніше, життя! Будьте свідомі та пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки й навчайте цього своїх дітей.

Ще статті по темі

Back to top button