Надзвичайні події

На Чернігівщині знову виявили африканську чуму свиней

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області повідомляє, що згідно результатів дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, в одній пробі патологічного матеріалу, відібраного від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний в рамках моніторингових досліджень на території мисливського угіддя ТОВ «Лисяча Нора» (Ур. «Вербник» обхід № 1 Чернігівського р-ну) виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження № 000301 м.п.м./20 від 17.01.2020р.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині африканська чума свиней косить диких кабанів

Мисливське угіддя ТОВ «Лисяча Нора» знаходиться на території Козелецького та Чернігівського районів Чернігівської області.

Наразі проводиться епізоотичне розслідування даного випадку та готуються матеріали до проведення засідань Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Козелецькій та Чернігівській районних державних адміністраціях, розробляються плани заходів та проводяться організаційні заходи по ліквідації та недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button