Надзвичайні події

На перехресті вулиць Шевченка та Молодчого знайшли 33 мінометні міни

У Чернігові 13 червня о 17:00 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що на перехресті вулиць Шевченка та О.Молодчого під час риття котловану для прокладання колектору було виявлено предмет, схожий на вибухонебезпечний.

На нього натрапив водій спецтехніки, що проводив земляні роботи та сповістив рятувальників. Небезпечну зону взяли під охорону співробітники Національної поліції.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області, які прибули на місце події, ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Під час обстеження прилеглої території рятувальники додатково виявили арсенал боєприпасів, зокрема 32 мінометні міни калібром 82 та 50 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенсація: біля Любеча знайшли місце масових розстрілів радянських військовополонених

Після проведення невідкладних робіт, вибухонебезпечні предмети були вивезені спецавтомобілем у визначене місце за межами м. Чернігова та о 20:30 знищені.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід пам’ятати, що боєприпаси часів війни й досі несуть загрозу людям. У разі виявлення вибухонебезпечних предметів слід негайно сповістити рятувальників за номером телефону «101» або правоохоронців за номером телефону «102».

35348452_1602148643244631_8103590272270598144_n

Ще статті по темі

Back to top button