Надзвичайні події

На Прилуччині вручну спиляли 80 молодих сосен

На території одного з лісництв Прилуцького лісового господарства поліцією були затримані двоє жителів навколишніх сіл, які ручною пилкою спиляли 80 молодих сосен.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

По допомогу до поліції звернувся керівник Прилуцького лісового господарства і повідомив про виявлення на території лісництва незаконної порубки молодих сосен.

До вказаного місця прибула слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області. Поблизу села Лісові Сорочинці поліція затримала двох жителів навколишніх сіл (один з них раніше засуджений), які здійснили незаконне спилювання 73 двометрових новорічних сосен. В подальшому у себе вдома один із порушників добровільно видав поліції ще 10 дерев сосни.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях) — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button