Надзвичайні події

П’ять боєприпасів зберігались на подвір’ї жителя Новгород-Сіверського

37-річний господар із Новгород-Сіверського 13 липня о 18:10 під час проведення земельних робіт по вулиці Чалого виявив предмет, схожий за ознаками на авіаційну бомбу.

Про це ЧEline повідомили в ДСНС у Чернігівській області.

Після надходження повідомлення небезпечне місце одразу було взято під охорону співробітниками Національної поліції.

Фахівці районного відділу УДСНС в області, які прибули до місця пригоди, ідентифікували боєприпас, як авіаційну бомбу ФАБ-50, та додатково виявили ще 2 мінометні міни калібром 37 мм і 2 мінометні міни калібром 120 мм часів минулих війн.

14 липня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС у Чернігівській області вибухонебезпечні предмети були вивезені у спеціально відведене місце за межами населеного пункту та о 16:00 знищені у встановленому порядку.

У зв’язку з цим рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертають увагу населення на необхідність дотримання заходів безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних, або схожих за ознаками на них предметів.

Про подію необхідно повідомити рятувальників за номером «101» або правоохоронців за номером «102». Боєприпаси в жодному разі не можна чіпати руками, витягувати з землі або переносити – це небезпечно.

Ще статті по темі

Back to top button