Надзвичайні події

Піротехніки Чернігівщини знищили 95 вибухонебезпечних предметів (Фото)

22 жовтня фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління завершили планові роботи по перевірці та очищенню від вибухонебезпечних предметів території поблизу с. Бирине Новгород-Сіверського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському районі піротехніки знищили артилерійські снаряди часів Другої світової війни

Слід зазначити, що на цій території у роки Другої світової війни проводились активні бойові дії. Тож, ще у минулому році сапери провели технічне обстеження місцевості та підтвердили наявність на ній вибухонебезпечних предметів.

О 12:30 у встановленому порядку знищено арсенал боєприпасів із 95 одиниць, а саме: 74 артилерійські снаряди калібром 37 мм, 45 мм, 76 мм, 85 мм та 152 мм, 8 мінометних мін калібром 50 мм, 82 мм, 13 ручних гранат РГД-33 та Ф-1, що були виявлені в період з 18 жовтня по 22 жовтня під час розмінування лісосмуг площею понад 1 га.

Загалом з 6 вересня, в ході виконання робіт з розвідки та планового очищення території поблизу с. Бирине піротехніками ДСНС здійснено обстеження 5,9 га місцевості, виявлено і знищено 403 вибухонебезпечні предмети.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button