Надзвичайні події

Після вибухів під Ічнею сапери зібрали майже 40 тисяч боєприпасів

В районі Ічні Чернігівської області сапери прибрали з території 35,5 тис. вибухонебезпечних предметів.Про це у п’ятницю, 9 листопада, повідомив департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

«Протягом доби очищено від вибухонебезпечних предметів 1 ділянку розмінування та вилучено 2134 вибухонебезпечні предмети. З початку робіт очищено 63 ділянки із 80 запланованих та вилучено 35475 вибухонебезпечних предметів, загалом відпрацьовано 306 повідомлень від населення про виявлення боєприпасів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 жовтня близько 03:40 біля міста Ічня Чернігівської області на території шостого арсеналу Міноборони почалися вибухи. У результаті надзвичайної ситуації було евакуйовано 12 тисяч місцевих жителів, 16 кілометрів території оголошено зоною надзвичайної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педагоги та школярі Ічнянщини отримали психологічну допомогу

Також через вибухи до лікарень звернулись 63 місцеві жителі, які скаржились на погане самопочуття через дим. Виконувач обов’язків міністра здоров’я України Уляна Супрун повідомила, що станом на 10:30 даних про загиблих і поранених не було.  Людей, які перебували в Ічнянській Центральній районній лікарні евакуювали до медзакладів в Парафіївці та найближчих населених пунктів. Загалом евакуйовано 163 пацієнти.  За словами Супрун, на місці працювали шість бригад екстреної медичної допомоги.

Тимчасовий виконувач обов’язків глави Національної поліції В’ячеслава Аброськіна повідомив, основною версією причини вибухів у Чернігівській області є диверсійні дії груп РФ. Своєю чергою, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що спецслужби встановили, що в момент початку вибухів на території шостого арсеналу Міноборони в зоні покриття працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використати для приведення вибухового пристрою в дію.

24 жовтня Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила, що повністю ліквідували пожежу на території шостого арсеналу Міноборони біля міста Ічня Чернігівської області.

Ще статті по темі

Back to top button