Надзвичайні події

«Після вибуху – розліт уламків до 1 кілометра», – небезпечних знахідок біля Количівки побільшало

Небезпечна знахідка в Количівці кількісно зросла. Учора ми повідомляли про одну бомбу, але під час докладного вивчення території було виявлено вже шість. Радіус розльоту уламків під час вибуху міг би зачепити дитячі табори поряд. Подробиці розказує речник «надзвичайників».

«Знахідка між двома таборами – один наметовий, який недавно організувався, до нього десь метрів 700, другий – «Юний технік». Там відстань – десь до одного кілометра. Загалом шість одиниць. 4 шт. ФАБ-50 – фугасна авіаційна бомба і дві одиниці ФАБ-10. Пролежали в землі понад 70 років, підривачі  підгнили. Стан бойовий. Звісно, могли б спрацювати. Розліт уламків – до одного кілометра. Могли постраждати люди. Знаходяться вони в полі, там річка поряд. Місцеві побачили і повідомили. Спершу було видно хвостовик однієї, потім почали додатково обстежувати територію й побачили інші», – розповідає Ірина Щукіна, речник УДСНС у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитячому таборі знайшли бомбу

Знешкоджуватимуть їх у спеціально відведеному місці. Про небезпеку для дитячого табору розповідає начальник управління освіти Чернігівської ОДА Микола Конопацький.

«Там дітей немає. Я не знаю, хто там поселився. Цей табір не діє. Я чув, що там хтось розмістився. Я думаю, що це само… само…, я не хочу це слово казати», — розповідає Микола Конопацький.

Про наметовий табір розказує керівник обласного центру «Науково-технічної творчості учнівської молоді» Олександр Місюра, на балансі якого недіючий «Юний технік»: «Там поряд табір громадської організації «Північний корпус». Вони хотіли взяти цей табір в оренду, але коли їм назвали суму – відмовились».

За словами Олександра Місюри, який за фахом історик, на території Количівки зокрема і Чернігівщини загалом може бути ще досить багато таких «подарунків» від Другої світової війни.

Ще статті по темі

Back to top button