Надзвичайні події

Поліція розслідує обставини вибуху на подвір’ї мешканця Чернігівського району

Слідчий Чернігівського районного управління поліції відкрив кримінальне провадження за фактом отримання мінно-вибухової травми місцевим мешканцем.

Вчора близько 18:00 до поліції надійшло повідомлення про вибух на подвір’ї мешканця одного з сіл Чернігівського району. За викликом одразу виїхали слідчо-оперативна група поліції та вибухотехніки.

На місці події поліцейські встановили, що 53-річний чоловік зберігав у дворі свого господарства два реактивні протитанкові гранатомети. В якийсь момент один з них раптово спрацював, внаслідок чого господар зазнав травм. Чоловіка було доставлено до лікарні.

Поліцейські вилучили з місця події два РПГ-18, один з яких перебував на бойовому взводі. Його вибухотехніки поліції знешкодили на місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необережне поводження з вибухонебезпечними предметами: поблизу Чернігова травмувався чоловік

Слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Хочемо зазначити, що поліція постійно роз’яснює як дорослим, так і дітям правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

Також нагадаємо, що поліцейські вибухотехніки спільно з ювенальною поліцією Чернігівщини презентували відеоурок з правил поведінки у разі виявлення вибухових предметів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button