Надзвичайні події

Поліція затримала водія зі зброєю та вибухівкою

Автопатруль Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області під час нагляду за дорожнім рухом звернув увагу на автомобіль «ВАЗ-2110», який рухався з порушеннями.
27 березня автопатруль Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області ніс службу з нагляду та регулювання дорожнього руху та підтриманням публічної безпеки і порядку на 151 кілометрі автодороги Київ-Суми-Юнакіївка. Близько 10-ї ранку зі сторони Києва в бік Сум з порушенням Правил дорожнього руху по трасі рухався автомобіль «ВАЗ-2110». Поліцейські відреагували на порушення та зупинили транспортний засіб.

Один з інспекторів підійшов до автівки, представився та пояснив причину зупинки. В автомобілі, крім водія, перебували ще чоловік і жінка. Під час спілкування з водієм пасажири та водій (жителі Сумщини) почали помітно нервуватися. Наряд попросив водія вийти з автомобіля та дати можливість оглянути транспортний засіб.

Спочатку інспектори оглянули багажник автомобіля, а потім і салон. На задньому сидінні легковика поліцейські помітили коробку з-під взуття, яку пасажирка швидко передала сусіду. Це викликало підозри у поліцейських. Відкривши коробку, інспектори помітили, що всередині під взуттям знаходиться предмет, схожий на пістолет.

Помітивши, що правоохоронці знайшли зброю, водій почав тікати, але був затриманий поліцейськими.

Під час огляду автомобіля було виявлено дві радіостанції, револьвер для відстрілу набоїв з гумовими кулями та пристрій, схожий на пневматичний пістолет. Поліцейські негайно доповіли про подію до чергової частини Прилуцького відділу поліції.
Черговий негайно скерував на місце події наряд поліції та слідчо-оперативну групу на чолі з керівництвом Прилуцького відділу. Під час ретельного огляду автомобіля «ВАЗ-2110» було виявлено та вилучено димові шашки, армійський вибуховий пакет та згорток фольги з невідомою речовиною зеленого кольору рослинного походження.

Водія, пасажирів і транспортний засіб для з’ясування обставин було доставлено до Прилуцького відділу поліції. Під час спілкування з водієм авто поліцейські вирішили перевірити його на стан наркотичного сп’яніння. Підозри правоохоронців підтвердилися, в організмі чоловіка було знайдено наркотичні речовини.

Також під час перевірки поліцейські встановили, що револьвер значиться в базі даних, як викрадений у Київській області.
Транспортний засіб поставлений на майданчик тримання автомобілів Прилуцького відділу поліції. Всі виявлені та вилучені предмети та речовини направлені на експертизу.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Також на водія поліцейськими складений протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння).

Наразі поліція проводить подальшу перевірку даних осіб на причетність до скоєння злочинів. Триває досудове розслідування.

Джерело: Час Чернігівський

Ще статті по темі

Back to top button