Надзвичайні події

Прокурори судитимуться із селищною радою

Прокуратура області звернулася із позовом до суду про скасування рішення сесії селищної ради про надання дозволу дружині депутата цієї ж ради на розробку проекту землеустрою щодо передання у власність ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд орієнтовною площею 0,15 га.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Підставою для реалізації прокурором представницьких повноважень стало рішення районного суду, яке набрало законної сили та згідно з яким депутата визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (невиконання обов’язків щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів під час прийняття рішень).

Всупереч вимог закону депутат не повідомив сесію селищної ради про наявність конфлікту інтересів, був присутній на засіданні та спільно з іншими депутатами голосував за прийняття рішення про розробку проекту землеустрою за заявою своєї дружини.
Наразі розгляд справи в суді триває.

Довідково: відповідно до ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції» нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою приймати чи скасовувати відповідні акти, рішення, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, об’єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.

Ще статті по темі

Back to top button