Надзвичайні події

Прокурори відкрили справу на службовців із міськради

Прокуратурою області проведено вивчення повноти та своєчасності сплати підприємствами-забудовниками пайової участі (внеску) на розвиток інженерно-транспортної та соціально інфраструктури міста.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Так, відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Положення про цільовий фонд розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, затвердженого Чернігівською міською  радою, дія Закону та Положення поширюється на всіх замовників, незалежно від їх форми власності.

Розмір пайового внеску замовника для нежитлових будівель  становить 10% загальної вартості будівництва об’єкта містобудування.

У 2013 році виконком Чернігівської міської ради своїм рішенням безпідставно зменшив суб’єкту господарювання розмір пайового внеску, у зв’язку з чим до бюджету не надійшло майже 250 тис. грн.

Враховуючи викладене, прокуратурою області за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження відносно службових осіб Чернігівської міської ради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Проведення досудового розслідування доручено слідчому управлінню ГУ Національної поліції в Чернігівській області. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області.

Ще статті по темі

Back to top button