Надзвичайні події

Рятувальники попереджають чернігівців про небезпеку тонкої криги

Через постійно мінливу температуру, на річках та озерах Чернігівщини утворюється нестійкий крижаний покрив, який становить особливу небезпеку для всіх відвідувачів водойм. Про це громадянам щоразу нагадують рятувальники під час профілактичного відпрацювання водних об’єктів. Однак, навіть невтішна статистика щодо смертності на водоймах взимку не відлякує безстрашних рибалок.

Так, з початку року рятувальники зафіксували вже 62 випадки загибелі на водних об’єктах країни.

Саме тому, з метою попередження нещасних випадків, 15 лютого працівники Чернігівського міського відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області провели профілактичний рейд замерзлими річками закликаючи громадян не виходити на ненадійну кригу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує любителям зимової риболовлі про правила

Під час профілактичних бесід рятувальники повідомили рибалкам статистику надзвичайних подій на водних об’єктах й навели приклади порятунку людей з криги в цьому році. Кожен громадянин під час бесід отримав листівки з правилами безпечного поводження на льоду та рекомендаціями з самопорятунку на кризі.

Шановні громадяни!

Чернігівський міський відділ Управління ДСНС України у Чернігівській області закликає Вас не виходити на ненадійну кригу і застерегти від цього своїх дітей.

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду.

Пам’ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

Ще статті по темі

Back to top button