Суспільство

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує любителям зимової риболовлі про правила

Зимова рибалка – улюблене зайняття рибалок-любителів. Рибалки не зважають навіть на несприятливі погодні умови. Під час рибалки взимку слід дотримуватись низки правил, що стосуються поведінки на льоду та любительського рибальства.

Займаючись риболовлею взимку, насамперед необхідно правильно вибрати одяг і взуття, вони повинні бути теплими і комфортними. Не забувайте, алкоголь і рибалка – речі несумісні! Дотримуйтесь правил поводження на льоду.

Пам’ятайте, любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими  об’єднаннями  –  не  більше  п’яти  на рибалку; на водоймах, де впроваджене платне рибальство, –  не більше десяти на рибалку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські рибалки хизуються трофеями

Крім того, за одну добу особі дозволяється виловити на водоймах загального користування не більше 3 кг риби, на водоймах, де впроваджене платне рибальство, – не більше 5 кг, за винятком випадків, коли вага однієї рибини перевищує встановлену норму вилову.

Відомство ще раз нагадує, з 1 листопада до початку весняно-літньої заборони заборонено ловити рибу  на зимувальних ямах.

У Чернігівському рибоохоронному патрулі функціонує цілодобова телефонна «гаряча» лінія:  0991121344 та (0462) 937557. У разі виявлення фактів браконьєрства прохання оперативно повідомляти за вищевказаними номерами або звернутися на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button