Надзвичайні події

Штрафи та в’язниця: екологи нагадали про відповідальність за спалювання сухої трави під час війни

Попри попередження та великі штрафи, на жаль, люди продовжують порушувати закони про охорону природи і як наслідок – росте статистика випадків паління сухої рослинності.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

Тільки за минулий тиждень вогнеборці ліквідували 74 пожежі в природних екологічних системах. Більшість випадків пов’язана з людським фактором: навмисне підпалювання полів і сміття, кидання палаючих сірників чи недопалків, розпалювання вогнищ у сухих місцях і нехтування правилами протипожежної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя громад: відбудова і розвиток Кіптівської ТГ (Відео)

У повідомленні екологи наголошують, що дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у природних екосистемах – спільний обов’язок усіх громадян. Це особливо важливо, оскільки є серйозна загроза виникнення масштабних пожеж, які можуть призвести до серйозної шкоди навколишньому природному середовищу, матеріальних втрат і загроз для життя людей, а також до знищення рослинного та тваринного світу.

Нагадуємо, згідно зі статтею 113 Кримінального кодексу України, у воєнний час спалювання сухої трави, листя чи іншої рослинності може бути розглянуто як акт диверсії. За такі дії передбачена кримінальна відповідальність – аж до позбавлення волі на строк до 15 років або довічного позбавлення волі, а також конфіскації майна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button