Надзвичайні події

Ситуація на сьогодні: Навколо арсеналу під Ічнею знайшли понад 430 боєприпасів

Станом на 8 годину 30 хвилин 11 жовтня інтенсивність вибухів боєприпасів на технічній території військового складу Міноборони в Ічнянському районі значно зменшилась.

Загиблих і травмованих внаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Пожежною авіацією ДСНС забезпечено гасіння окремих осередків пожежі на технічній території арсеналу, літаками Ан-32П 11 жовтня здійснено 3 скиди (24 тони), з початку робіт здійснено 24 скиди води (192 тони).  Пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС здійснюється заправка водою пожежних танків Міноборони.

Відповідно до затвердженого Прем’єр-міністром України Плану піротехнічні підрозділи ДСНС приступили до очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу. Роботи проводилися в населених пунктах Ічня, Дружба, Августівка та Гмирянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хроніка ічнянського пекла: репортаж з місця події

Забезпечено реагування на 91 випадок виявлення населенням підозрілих предметів, вилучено 432 боєприпаси.  Всього до проведення рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації залучено близько 1 тис. осіб та 212 од. техніки, у тому числі від: ДСНС – 260 осіб, 75 од. техніки та 2 літаки Ан-32П; Нацполіції – 482 особи та 68 од. техніки; Нацгвардії – 114 осіб та 9 од. техніки; СБУ – 110 осіб та 23 од. техніки; комунальних служб – 46 осіб та 38 од. техніки.

На місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

Ще статті по темі

Back to top button