Надзвичайні події

Смертельне селфі: на Чернігівщині загинув 16-річний хлопець

Учора ввечері до поліції надійшло повідомлення про те, що внаслідок ураження струмом помер 16-річний хлопець, який намагався зробити фото на даху потяга. Докладніше обставини події поліцейські нині з’ясовують у рамках відкритого кримінального провадження.

19 квітня близько 21-ї години на лінію «102» звернувся оператор «швидкої» допомоги з інформацією про те, що в одному з сіл Бобровицької територіальної громади хлопець заліз на потяг і отримав смертельний удар струмом від високовольтної лінії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Чернігівщини загинув на Полтавщині під час спроби зробити селфі на вагоні

На місце події негайно виїхали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Ніжинського районного відділу поліції.

Поліцейські встановили, що підліток мешкає в Києві та нещодавно приїхав у гості до дідуся в село. Того дня він відпочивав разом із друзями у лісосмузі неподалік залізниці.

Хлопець вирішив зробити селфі на вантажному вагоні, став на даху потяга на повен зріст, унаслідок чого отримав ураження електричним струмом від лінії з великою напругою. Від удару високовольтної лінії хлопця відкинуло на землю, він почав горіти. На допомогу підбігли його товариші та намагалися погасити полум’я. Однак підліток помер на місці події.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий Ніжинського районного відділу поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою «нещасний випадок».

Поліція Чернігівщини закликає громадян приділити увагу дітям та провести з ними роз’яснювальні бесіди щодо смертельної небезпеки, яку несуть розваги на залізничних станціях.

У жодному разі не слід підійматися на вагони чи локомотиви. Пам’ятайте – високовольтна контактна мережа перебуває під високою напругою, і результатом таких вчинків зазвичай стає ураження електричним струмом, часто – із летальними наслідками.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button