Надзвичайні події

Стрілянина в Мюнхені: подробиці трагедії

Через стрілянину у німецькому Мюнхені, загинуло 10-ро осіб, 9-ро відвідувачів торгівельного центру «Олімпія», а десятою жертвою став сам терорист.

Серед поранених – понад 20 осіб, серед яких троє залишаються в реанімації.

Крім того, в результаті мюнхенської стрільби отримали поранення діти і підлітки.

Ситуація у місті вже стабілізувалася, відновив роботу міський транспрт, метро, аеропорт та усі комунальні служби працюють у штатному режимі. На місці трагедії тривають слідчі дії, поліція просить очевидців стрілянини присилати фото та відео з місця теракту, аби розслідування просувалося швидше.

Нагадаємо, вчора невідомий влаштував хаотичну стрілянину по відвідувачах Mcdonald’s у великому торговому центрі Мюнхена.

Поліція підозрювала, що стрільців може бути троє, проте ця інформація не підтвердилася. Нападник застосував довгоствольну зброю.

З початком стрілянини в місті влада ввела надзвичайний стан: весь громадський транспорт припинив роботу, через спеціальний мобільний додаток місцева влада в Мюнхені попросила людей не виходити на вулиці.

Поліція вже встановила особу терориста: ним виявився 18-річний німець іранського походження, який довго жив у Мюнхені.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що стрілець сам застрелився під час затримання поліцією. Проте правоохоронці підкреслюють, що його тіло відправлять на експертизу з метою встановити причину смерті, оскільки він міг загинути в перестрілці з поліцією. Мотиви вбивці досі залишаються для поліції «абсолютно незрозумілими». Раніше він не потрапляв у поле зору правоохоронців.

За ситуацією у Мюнхені слідкували всі інформаційні агенції світу, європейські, американські телеканали транслювали події наживо, адже декілька відвідувачів «Олімпії» транслювали подію зі своїх телефонів за допомогую сучасних стрім-сірвісів.

Саме завдяки одному з таких небайдужих, у мережі вже за 2 години від початку стрілянини, було опубліковано відео самого нападу.

Ще статті по темі

Back to top button