Надзвичайні події

«Це було пекло: вибухи, стрілянина», — чернігівець про путч у Туреччині

У Туреччині в ніч на суботу, 16 липня, відбулася спроба військового перевороту.

Частина турецьких армійців спробували захопити владу.

У столиці Анкарі та місті Стамбул була стрілянина (у тому числі – з танків та вертольотів), бунтівники перекривали стратегічні транспортні об’єкти, захоплювали важливі будівлі та обстрілювали парламент.

По всій країні був відключений інтернет, деякі телеканали припинили мовлення.

На відпочинку у Туреччині перебуває чимало українців, у тому числі і чернігівців. «ЧЕline» зв’язався з одним із чернігівських відпочиваючих (попросив не називати його прізвища). Чоловік відпочиває у Анталії. Про нічні буремні події в Анкарі дізнався тільки сьогодні вранці з новин.

«В Анталії все було спокійно. Ніхто навіть не знав, що в країні переворот. Всі мирно і спокійно спали вночі. У столиці було пекло: стрілянина, вибухи, смерть. Це жахливо… Аеропорти спочатку не працювали. Потім поновили роботу. Парадокс, але турки в Анталії особливо не переживали. Вони люблять казати «ми за будь-який «кипіш», аби тільки не голодування», — прокоментував чернігівець, який зараз перебуває у Туреччині.

За його словами, в новинах показують, що в столиці вже все нормалізувалося.

Путч виявився невдалим. Але в результаті заколоту 161 особа (за іншими даними – понад 200) загинула, ще 1440 отримали поранення. У зв’язку із спробою військового перевороту в Туреччині затримано 2839 військовослужбовців збройних сил країни.

Ще статті по темі

Back to top button