Надзвичайні події

У багатоповерхівці на Пухова згоріла квартира (Фото)

24 січня о 12:46 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир на п’ятому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, що в обласному центрі по вул. Пухова, 113, про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє помічник начальника У ДСНС України в Чернігівській області з питань взаємодії зі ЗМІ Олександр Івченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині внаслідок власної необережності загинув чоловік

До місця події оперативно було залучено п’ять відділень пожежно-рятувальних підрозділів міста у складі 15 чоловік особового складу, 3 пожежних автоцистерн і 2 пожежних автодрабин. На той момент у квартирі господаря, 1943 року народження, та його дружини, 1946 року народження, відбувалося горіння. Під час спроб самотужки загасити вогонь жінка отримала отруєння дихальних шляхів. Надзвичайники вивели її на свіже повітря та передали медичним працівникам. Постраждалу каретою швидкої медичної допомоги доставлено до реанімаційного відділення Чернігівської міської лікарні №2.

Вогнеборці, які працювали в апаратах захисту органів дихання та зору здійснили евакуацію 10 мешканців під’їзду, серед яких були діти, о 13:05 локалізували, а о 13:26 остаточно ліквідували загоряння. Вогнем пошкоджено меблі та речі домашнього вжитку господарів.

Зараз причина виникнення пожежі та завдані збитки встановлюються.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки у побуті. Стежте за справністю електричних мереж і приладів, не допускайте паління в приміщеннях та проявляйте обережність у поводженні з вогнем.

Ще статті по темі

Back to top button