Надзвичайні події

У Чернігівській області сапери знищили два вибухонебезпечних предмета (Фото)

18 жовтня саперами групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного Управління ДСНС України у Чернігівській області знищено ручну гранату Ф-1 та авіаційну бомбу ФАБ-50 мм часів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міни та гранати: учні однієї з чернігівських шкіл отримали незвичний подарунок до свята (Відео)

О 12:45 знищено ручну гранату Ф-1, яку було виявлено о 10:30 працівниками місцевої агрофірми с. Боромики Киселівської територіальної громади Чернігівського району. Припускають, що застарілий боєприпас викопали на полі та, не помітивши його, привезли на територію агрофірми. Про знахідку одразу повідомили телефоном «Службу порятунку 101».

О 15:15 знищено авіаційну бомбу ФАБ-50 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечну знахідку виявили господарі цього ж дня на власній присадибній ділянці під час земляних робіт на відстані 10 м від житлових будинків в с. Оболоня Коропської територіальної громади Новгород-Сіверського району. Про знахідку люди одразу повідомили рятувальників. В обох випадках під час контрольного обстеження прилеглої території інших боєприпасів піротехніки ДСНС не виявили.

Дальність розльоту осколків від кожного з виявлених боєприпасів становить до 200 м та 850 м відповідно.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button