Надзвичайні події

У Чернігівському районі під час риболовлі в ставку потонув чоловік

25 листопада о 08:07 до Служби порятунку «101» у Чернігівському районі надійшло повідомлення, про те що в ставку в смт Седнів під час риболовлі потрапили під тонкий лід водойми батько та син, 1964 та 1993 років народження, відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопець потонув рятуючи дівчину: подробиці трагедії на «Золотому березі»

За викликом оперативно прибуло відділення 4-го Державного пожежно-рятувального посту у складі 3 чоловіків особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки. На той час 26-річний чоловік встиг самотужки вибратись із крижаної води. На жаль, його батько не врятувався. Рятувальники за допомогою човна та мотузки витягли потопельника та доставили його на берег.

У зв’язку з цим рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян бути обережними та не виходити на тонку кригу водойм, адже в умовах нестійких морозів лід дуже слабкий, надзвичайно небезпечний і є реальна загроза провалитися у воду! Рибалкам радимо наразі утриматися від підлідної риболовлі та дочекатись настання безперервних тривалих морозів. Також не забувайте стежити за розвагами дітей, котрі без дозволу можуть вигадати небезпечні ігри на тонкому льоду.

78482451_2446139145512239_2265345002370498560_o

І нагадуємо, що безпечним для ваги однієї людини є лід, який має зеленуватий відтінок і товщину не менше 7 см, а для кількох людей – не менше 10-12 см. Міцність льоду треба перевіряти палицею. Якщо від удару нею з’явиться вода, то необхідно негайно повернутись назад. У жодному разі не перевіряйте лід ногою.

Управління ДСНС України в Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button