Надзвичайні події

У Гончарівській військовій частині сталася пожежа: поранено бійця

У Чернігівській області 29 березня у наметовому містечку військової частини, що дислокується неподалік села Гончарівське, сталася пожежа. Внаслідок пожежі було травмовано військовослужбовця, повідомляється на сайті військової прокуратури Центрального регіону України.

Військовослужбовець-контрактник ЗСУ дістав опіки другого ступеня, також внаслідок пожежі згорів намет та було пошкоджено військове майно: ліжка та спальники.

Пожежа сталася внаслідок порушення правил експлуатації військової печі.

«Під час огляду місця події за участю спеціалістів попередньо встановлено, що пожежа сталася внаслідок порушення правил пожежної безпеки, а саме — правил експлуатації військової печі ПОВ 57», — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна пожежа: необережність коштувала чоловікові життя

Військовою прокуратурою за фактом пожежі розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 270 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей».

Наразі пожежно-технічну документацію вилучено, до розслідування залучено спеціалістів з питань пожежної безпеки Центрального управління безпеки військової служби Генштабу ЗС України.

Потерпілого військовослужбовця було доправлено до Чернігівського військового госпіталю, де йому було надано необхідну допомогу. Зараз стан його здоров’я оцінюється як задовільний.

Проведення досудового розслідування доручено Чернігівському районному відділенню поліції ЧВП ГУНП у Чернігівській обл. за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

Джерело: 112 канал

Ще статті по темі

Back to top button