Надзвичайні події

У Козелецькому районі сапери ДСНС знищили мінометну міну часів Другої світової війни (Фото)

24 вересня о 08:10 до Служби порятунку «101» у Козелецькому районі надійшло повідомлення про те, що в лісовому масиві неподалік с. Берлози виявлено металевий предмет, схожий за ознаками на боєприпас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині під час розчистки русла річки знайшли міну (Фото)

На  небезпечну знахідку натрапили місцеві мешканці під час збирання грибів. До прибуття надзвичайників місце виявлення вибухонебезпечного предмета охоронялось співробітниками Національної поліції.

Сапери групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення обласного Управління ДСНС, що прибули за викликом, ідентифікували знахідку, як мінометну міну калібром 82 мм часів минулих війн. При додатковому обстеженні прилеглої території інших боєприпасів не виявлено. Після проведення необхідних робіт мінометну міну піротехніки вивезли спецавтомобілем у визначене місце та об 11:00  знищили.

Рятувальники ДСНС вкотре звертаються до громадян щодо дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів та наголошують, що їх в жодному разі не можна чіпати руками або переносити в інше місце. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити рятувальників або правоохоронців.

У ДСНС України у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button