Надзвичайні події

У пожежах горять сараї: господарі продовжують спалювати суху траву (Фото)

7 травня о 15:00 до Служби порятунку «101» у Ріпкинському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в одному з приватних господарств у селі Старі Яриловичі, що за 30 км від райцентру.

На гасіння пожежі було залучено відділення 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Ріпки та місцеву пожежну команду з селища Добрянка.

У зв`язку з пізнім виявленням та повідомленням про пожежу, на момент прибуття підрозділів вогнем майже повністю було охоплено житловий будинок та дві господарчі споруди.

Завдяки злагодженим діям рятувальників пожежу о 16:05 було локалізовано, а о 19:20 — остаточно ліквідовано. Вогнем знищено покрівлю та перекриття житлового будинку та господарчої споруди, ще один сарай знищено повністю.

Всього до ліквідації пожежі залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці спеціальної техніки.

Цього ж дня рятувальники 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини  м. Прилуки о 13:34 локалізували, а о 14:20 остаточно ліквідували пожежу господарчої споруди в селі Яблунівка. Вогнем знищено покрівлю будівлі по всій площі та пошкоджено перекриття.

Ймовірніше за все, причинами пожеж в обох випадках послужила необережність громадян при спалюванні залишків сухої рослинності.

Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертається до населення з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, лісових масивах та поблизу торфовищ. Пам`ятайте, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button