Надзвичайні події

В області вогнеборці ліквідували дві пожежі у торговельних закладах

Впродовж минулої доби вогнеборці підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 2 пожежі, що виникли у торговельних закладах.

14 лютого о 11:35 до Служби порятунку «101» у Менському районі Чернігівської області надійшло повідомлення про загорання металевого торговельного кіоску, що у селищі Березні по вулиці Гагаріна.

5(1)За викликом до місця пригоди оперативно прибуло два відділення місцевої пожежної команди, а за кілька хвилин і черговій караул 10-ої Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області.

На той момент відбувалось інтенсивне горіння в середині приміщення. Завдяки спільним професійним діям вогнеборців пожежу о 12:05 було локалізовано, а о 12:45 — остаточно ліквідовано.

Причиною загорання ймовірно послужила відсутність безпечної протипожежної відстані від опалювальної печі на твердому паливі, що знаходилась у прибудові, до дерев’яного утеплювача стіни торговельного закладу. Внаслідок пожежі вогнем було пошкоджено внутрішнє облицювання стін, матеріальні цінності та обладнання.012

15 лютого о 03:17 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу металевого кіоску в обласному центрі на перехресті вулиць Самострова та 1-ої Гвардійської Армії. На місце події прибуло відділення 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини. О 03:35 вогнеборці локалізували загоряння, а о 03:48 — ліквідували. Ймовірною причиною виникнення пожежі могло послужити коротке замикання електромережі. Як і у попередньому випадку, вогнем було пошкоджено внутрішнє облицювання стін, матеріальні цінності та обладнання.

Загалом на ліквідацію зазначених пожеж від підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області та місцевої пожежної охорони залучалося 12 чоловіків особового складу та 4 одиниці спеціальної техніки.

Ще статті по темі

Back to top button