Надзвичайні події

Весняна повінь на Чернігівщині: ситуація в регіоні

На річці Дніпро та на ділянці річки Десна (селище Макошине – село Морівськ) спостерігається підвищення рівнів води весняної повені з добовою інтенсивністю 1-12 см.

Про це повідомляє Департамент із питань цивільного захисту й оборонної роботи Чернігівської ОВА.

На річці Десна біля села Розльоти 18-21 квітня сформувався пік весняної повені з позначкою 740 см над нулем поста, загальне підняття рівнів води з початку квітня становить 140 см.

Підняття рівня води в річках спричинило підтоплення доріг і під’їзних шляхів. На Дніпрі, в районі селища Радуль (Ріпкинська ТГ), перелито ділянку  дороги по вулиці Новікова, завдовжки до 80 м, глибина до 46 см, через що ускладнене транспортне сполучення з 28 домоволодіннями. Підтоплень присадибних ділянок, будівель і споруд житлового та господарського призначення не зареєстровано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Підмочена репутація і водний апокаліпсис»: жителі Сновська звинувачують місцеву владу у бездіяльності

На Десні в районі Новгород-Сіверська внаслідок затоплення під’їзних шляхів (ділянка довжиною до 70 м, рівень води до 102 см) до понтонних мостів через річки Десна та Віть тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з трьома населеними пунктами громади: с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка.

У Коропській громаді Новгород-Сіверського району внаслідок затоплення ґрунтової дороги Короп – Лиса Гора (ділянка довжиною до 20 м, рівень води до 20 см), ускладнене транспортне сполучення з селом Лиса Гора.

У селищі Короп Новгород-Сіверського району перелито проїжджу частину по вулиці Лугова (ділянка довжиною до 20 м, глибина до 16 см), ускладнене транспортне сполучення з 21 домоволодінням. Підтоплень присадибних ділянок, будівель та споруд житлового і господарського призначення не зареєстровано.

Крім цього, Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА попереджає про другий рівень небезпеки 22 та 23 квітня – на річці Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення з низкою прирічкових сіл водами р. Сож і р. Дніпро в Чернігівському районі.

На річці Десна внаслідок утримання високих рівнів води та їх підвищення на ділянці вище міста Чернігова триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами в Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах області, перший рівень небезпеки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button