Надзвичайні події

Вітер приніс до чернігівців африканську пилюку

Хвиля тепла африканського походження принесла в Україну аномально високі як для початку квітня температури повітря. Тож кілька попередніх днів були по-літньому приємними. Між тим, разом із теплом до України потрапив ще й пил із Сахари, про який нині в Україні чути чимало розмов. До того ж, у соцмережах українці виклали багато відео, як вітер несе африканську пилюку.

Зокрема вчора ввечері, 3 квітня, чернігівці відчули все це на собі. Бо було доволі вітряно й спостерігалася курява. У деяких читачів ЧЕЛАЙН навіть склалося враження, що після вечірньої прогулянки повернулися додому ніби з пляжу, адже довелося струшувати з себе пісок. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домівки співробітників Чернігівського історичного музею із села Єліне знищені внаслідок російських обстрілів (Фото)

У Чернігівському обласному центрі з гідрометеорології підтвердили, що африканський пил – це не міф і не вигадка. Між тим, у поясненнях послалися на Український гідрометеорологічний центр.

«Разом із теплом із північної частини Африки переноситься і пил, що підтверджують супутникові знімки. Цей пил створює ефект затуманеного неба, в приземному шарі може спостерігатися імла. Концентрації пилу не перевищують гранично допустимих норм», – йдеться в дописі Українського гідрометеорологічного центру.

Щоправда, також зазначається що 3-4квітня дощі пройдуть на більшій частині території країни, зміниться повітряна маса, якість повітря поліпшиться.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button