Надзвичайні події

Вода наробила лиха: на Чернігівщині затоплює оселі і переливає дороги

Через підйом рівня води в річці Дніпро із збільшенням її шару на окремих ділянках заплави підтоплені підвальні приміщення в майже ста будинках села Мньов (Михайло-Коцюбинська ТГ) Чернігівського району. В селищі Радуль та селі Новосілки (Ріпкинська ТГ) Чернігівського району перелито проїзну частину на кількох ділянках.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту і оборонної роботи Чернігівської ОДА.

Окрім того, через підйом рівня води в р. Десна із збільшенням її шару на окремих ділянках заплави порушене пряме транспортне сполучення з с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне (Новгород-Сіверська ТГ), Новгород-Сіверського району.

19-22 січня на ділянці Дніпра в межах Чернігівського району утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з прирічковими селами вздовж Дніпра та перелив через автодороги у смт. Радуль, можливе початкове затоплення будинків смт. Радуль та Любеч у Чернігівському районі.

На ділянці Десни Новгород-Сіверський — Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський райони) триватиме поступове підвищення рівнів води на 2-10 см за добу зі збільшенням шару затоплення заплави та порушенням транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни.

На річці Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі  (ІІ рiвень небезпеки — помаранчевий).

Ще статті по темі

Back to top button