Надзвичайні події

З початку року на Чернігівщині потонуло 33 людини

Рятувальники Ніжинського районного управління ДСНС в області постійно проводять профілактичні рейди в місцях масового відпочинку людей біля водойм. Відпочиваючим роз’яснюються основні заходи безпеки та надаються відповідні інформаційні листівки. Проте, незважаючи на постійні застереження, люди нехтують елементарними правилами безпеки, що нажаль призводить до трагічних наслідків.

Зазначимо, що з початку року на Чернігівщині у водоймах потонуло вже 33 особи.

Так, 15 липня з місцевого ставка, що у м. Бахмач рятувальниками 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини за допомогою плавзасобу було піднято на поверхню тіло місцевої жительки, 1966 року народження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бахмацькому парку культури і відпочинку виявили тіло потопельника

Наступного дня зі штучної водойми, що в м. Бобровиця рятувальниками 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини було піднято на поверхню тіло чоловічої статі. Як з’ясувалось, ним виявився 68-річний місцевий мешканець.

Причини смерті в обох випадках встановлюють правоохоронні органи.

Щоб уникнути трагедії, рятувальники закликають населення бути уважними та обережними під час купання. Не пірнайте і не заходьте швидко у воду після тривалого перебування на сонці, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Купайтеся тільки у спеціально відведених для цього місцях, з пологим і твердим дном. Розраховуйте свої сили і не запливайте далеко від берега. Постійно слідкуйте за розвагами дітей. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді та ні в якому разі не заходьте у воду в нетверезому стані.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button