Надзвичайні події

За незаконно повалені дуби лісорубів арештували

У липні 2015 року Чернігівська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконної порубки 18 дерев, серед них 13 дерев породи «дуб» на території лісового фонду Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» в урочищі «Козлянське».

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Шкода завдана незаконною порубкою становить 127 050,62 грн.

У ході досудового розслідування встановлено, що двоє чоловіків, за попередньою змовою між собою, перебуваючи на території лісового фонду Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» в урочищі «Козлянське» в адміністративних межах Левковицької сільської ради Чернігівського району та області, не маючи лісорубного квитка (ордера), за допомогою бензопили та ножівки по дереву здійснили незаконну порубку 13 сироростучих дерев породи «Дуб звичайний»; 4 сироростучі дерева породи «Ясень звичайний» та 1 сироростуче дерево породи «Ліщина», завдавши державі суттєвої шкоди.

Процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення здійснювалось Чернігівською місцевою прокуратурою.

Чернігівським районним судом за результатами тривалого та складного судового розгляду вищевказаних осіб визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ст. 246 КК України та призначено покарання у виді арешту.

Крім того, судом задоволено цивільний позов прокурора про  відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою лісу та стягнуто солідарно 127 050,62 грн.

Ще статті по темі

Back to top button