Надзвичайні події

Загроза нових підтоплень: у водоймах у Новгород-Сіверському районі стрімко прибуває вода

Днями з’явилася інформація, що на Чернігівщину прямує вода з брянських рік, причому найактивніше – в Новгород-Сіверський район. З’явились навіть дані, що кожного дня рівень води тут підіймається на 37 сантиметрів.

Тож ЧЕline вирішив з’ясувати ситуацію, як кажуть, із перших уст. По коментар із цього приводу звернулись до Тетяни Добрусь, в.о. начальника відділу, що відповідає за оборонну та мобілізаційну роботу.

Жінка зазначила, що рівень води у водоймах дійсно підвищується, щоправда, на 10-20 сантиметрів. Через це міст, який з’єднує Новгород-Сіверський із Биринською сільською радою залишається затопленим, натомість чи буде підтоплено автомобільну дорогу – шлях сполучення із Шосткою, – ще не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через брянські води Десна вже завтра може вийти з берегів

«Оскільки міст під водою, човен районного відділу ДСНС перевозить людей за чітким графіком, про який місцеві знають. За людьми вже й автобус під’їжджає на певний час. Зранку на 9-ту годину, а вдень – на 16-ту», – розповіла Тетяна Добрусь.

За її словами, місцеві жителі, які вже багато років живуть біля річки, розповідають, що є три етапи підняття води: коли тане сніг у районі, потім – у брянських лісах і через підземні води. Наразі цілком розуміло, що перший етап уже позаду, бо снігу в районі немає. Натомість зі стовідсотковою впевненістю заявити, що причиною збільшення води в річках є саме брянські води, теж не можна.

«Поки вода не зупиняється і не падає. До того ж, на водопілля впливають дощі. Якщо за минулу добу, 18 квітня, вона піднялась на 11 сантиметрів, то вже сьогодні, 19 квітня, коли дощило, на 20», – сказала жінка.

Примітно, що стрімке підняття рівня води загрожує затопленням вищезгаданої автодороги та більшим підтопленням людських обійсть, зокрема погребів і підвалів.

Ще статті по темі

Back to top button