Надзвичайні події

Жителі Чернігівщини халатно ставляться до правил пожежної безпеки (Фото)

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області вогнеборці ліквідували 3 пожежі, що виникли з причини порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації приладів пічного опалення.

Про це ЧEline повідомили в Управлінні ДСНС у Чернігівській області.

29 листопада об 11:56 у Чернігові горів триквартирний житловий будинок по вул. Мстиславській. На місце події прибуло відділення державної пожежно-рятувальної частини міста.

Завдяки злагодженим діям пожежу о 12:04 локалізували, а о 12:10 остаточно ліквідували. Не допущено поширення вогню на сусідські квартири.

Причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні металевого димаря опалювального котла.

Цього ж дня о 14:35 в одному з приватних господарств по вул. Промислова в райцентрі Варва сталося загорання гаражу. За викликом на місце події прибуло відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Вогнеборці о 14:43 займання локалізували та о 15:00 ліквідували. В ході гасіння врятовано сусідський автомобіль «Daewoo Lanos», не допущено перекидання вогню на розташовані поруч гаражі.

Як з’ясувалося, господар, всупереч вимогам правил пожежної безпеки, біля твердопаливного металевого котла зберігав дрова, а також залишив опалювальний прилад без нагляду. Жарини випали та спричинили займання дров.

Інше повідомлення про пожежу надійшло о 14:38. Загорівся дачний будинок на території садового товариства «Венеція», що у Чернігівському районі. На місце події з Чернігова прибули вогнеборці 1-го державного пожежно-рятувального посту, які о 15:00 локалізували, а о 15:13 остаточно ліквідували загоряння.

У цьому випадку причиною пожежі стала відсутність безпечної протипожежної відстані від димаря опалювального приладу до дерев’яної стіни будинку.

Ще статті по темі

Back to top button