Надзвичайні події

Чернігівський підприємець забруднив землю і звинуватив екологів

Київським апеляційним адміністративним судом підтримано правову позицію прокуратури, яка в інтересах Державної екологічної інспекції в області вступила у розгляд справи про визнання протиправними дій уповноваженого органу контролю.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області

Приводом до вирішення спору в суді стали результати перевірки Держекоінспекції, якою встановлено, що суб’єктом господарювання під час  здійснення діяльності, що пов’язана із тваринництвом не вживаються заходи щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства при поводженні із відходами. Внаслідок таких дій суміжним землекористувачам заподіяно шкоду через забруднення земель.

З метою відшкодування завданих навколишньому природному  середовищу збитків  прокурор звернувся з позовом до господарського суду.

Водночас задля уникнення стягнення коштів підприємець у порядку адміністративного судочинства звернувся до суду з позовом про визнання протиправними дій Держекоінспекції.

За активної участі прокуратури області рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду, підтриманого судом апеляційної інстанції, в задоволенні позову підприємцю відмовлено, інтереси держави поновлено.

Наразі в господарському суді області триває розгляд позову прокуратури області про відшкодування понад 30 тис грн збитків, завданих забрудненням та засміченням земель, що перебувають у користуванні вказаного підприємця.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вы сами хоть поняли, что написали? бред

Back to top button