НовиниСуспільство (відео)

Неправдиві дописи та формування бюджету: в Острі провели передноворічну сесію (Відео)

Остерська територіальна громада отримає майже 70 мільйонів надходжень. Це передбачає бюджет на 2021 рік, який прийняли під час чергового засідання сесії. У документі зменшили витрати на зарплатню апарату управління міської ради на 1 мільйон гривень. Натомість на півтора мільйона збільшили витрати на Остерську міську лікарню. Загальна сума на ремонт доріг становить 850 тисяч.

«Збільшено видатки на грейдування та ямковий ремонт доріг у розмірі 500 тисяч гривень збільшено видатки на фінансову підтримку КП «Остерське ВУЖКГ» у розмірі 300 тисяч гривень. А також видатки на благоустрій, огородження кладовищ у розмірі 300 тис. грн.»,- Наталія Семиненко, начальник фінансово-економічного відділу Остерської міської ради.

7,5 мільйона гривень скерують на реалізацію міських програм, які також затвердили під час сесії. Їх більше як 20.

«Насамперед це підтримка нашого ЖКГ, будівництво, реконструкція доріг, програми з підтримки малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування. Тобто ми маємо бюджет той, який ми маємо виконати і перевиконати»,- Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

Під час сесії також зазначили, що з травня-червня міська рада розроблятиме чіткий план ремонтів доріг населеними пунктами громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сесія чернігівської облради зірвалася

«Частково по Остру проводитимуть ремонти, частково – по старостинських округах. Не буде в нас такого, що одну вулицю зробили або тільки один старостинський округ. Цього не буде. Ми будемо звертати увагу на всіх наших жителів і ремонтуватимемо у відсотковому відношенні до кількості населення»,- Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

Далі до депутатів звернулася голова фракції «Наш край». Любов Лепська висловила обурення з приводу дописів голови фракції «Рідний дім» Дмитра Єфименка в соцмережах.

«Ви пишете «дебати про преміювання міського голови, секретаря міської ради та заступника голови». У нас було питання про преміювання працівників міської ради, керівників виконавчих органів міської ради. Де звучало питання, що хто-небудь преміює саме голову, заступника та секретаря?»,- Любов Лепська, депутат Остерської міської ради («Наш край»).

Вона зазначила, що депутати голосували за те, аби начальники відділів  розподіляли виділені кошти між своїми працівниками.

«Ті, хто голосував «за», в чому було порушення і чого ви нас виставляєте в такому світлі, наче ми зробили щось невірно. Не перекручуйте інформацію. Голосування було за преміювання апарату, а не голови, заступника тощо. Кожен керівник краще знає, коли і кому надати премію»,- Любов Лепська, депутат Остерської міської ради («Наш край»).

«Я пропонував повернути стару редакцію, де ми преміюємо заступника, секретаря і голову в отакій старій редакції. Щоб не позбавляли права раду голосувати за преміювання секретаря, міського голови і заступника»,- Дмитро Єфименко, депутат Остерської міської ради («Рідний дім»).

У свою чергу голова громади вважає, що така активність у соцмережах шкодить конструктивній роботі всього депутатського корпусу і заплутує мешканців громади.

«Ми, не зважаючи на будь-які політичні сили, прийшли працювати в міську раду. Ми повинні дружно працювати. Але є така інформація, особливо вона поширюється через фейсбук, що нашим жителям надається недостовірна інформація, тобто перекручування даних»,- Леонід Мисливець, голова Остерської територіальної громади.

Окрім цього, на сесії обговорили чимало важливих питань, зокрема збільшення кількості соцпрацівників тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button