Новини

Особистий догляд: як піклуватися про себе та своє тіло

Турбота про себе – це не лише підтримання гарної фізичної форми, але також збереження краси обличчя, волосся та фігури, плюс – забезпечення емоційного комфорту. Берегти своє тіло та психіку необхідно, особливо зараз – коли стрімкий спосіб життя та постійні стреси буквально підминають під себе людину. Тіло і душа – це головний скарб, дарований природою. Відмінне здоров’я, хороше самопочуття та психологічна стабільність – всього цього можна досягти, дотримуючись простих і нескладних для виконання правил.

Ранкова розминка

Починати день краще з легкої зарядки. Достатньо зробити кілька вправ на розтяжку та ще трохи для розігріву м’язів, щоб відчути приплив енергії у тілі. Якщо не хочеться виконувати зарядку, можна замінити її на якісний ранковий секс – теж відмінний спосіб підтримувати тіло в тонусі. До того ж оргазми гарантують усунення сонливості та підняття настрою.

Баланс рідини

Фахівці рекомендують випивати щодня щонайменше півтора літра чистої негазованої води. Це корисно як роботи внутрішніх органів, так краси шкіри. Якщо не хочеться пити просто воду, не потрібно примушувати себе – без задоволення користі не буде. Достатню кількість рідини можна одержувати за рахунок улюблених фруктів. Потрібно вибирати плоди, в яких міститься багато рідини – кавун, огірки, диня тощо.

Гігієна тіла

Щоб виглядати і почуватися чудово, необхідно підтримувати ідеальну чистоту шкіри, волосся та нігтів. Найкраще вибирати косметичні та засоби для догляду з натуральними компонентами, намагаючись уникати продукції, виготовленої переважно з хімічних речовин. Щоб шкіра завжди була ніжною та шовковистою, двічі на тиждень слід використовувати скраб для тіла.

Відвідування гінеколога

Жінкам необхідно щороку проходити огляд гінеколога. Також дуже важливо перевірятись у мамолога – робити мамографію. Не всі жіночі хвороби виявляються на ранніх стадіях, тому дуже важливо здавати всі аналізи, які призначить лікар. При будь-яких порушеннях статевої сфери – нетипових виділеннях, відсутності місячного, сильного болю – необхідно терміново записатися на прийом до гінеколога.

Профілактика простатиту

Порушення роботи простати — досить часто явище, причому спостерігається не тільки у літніх чоловіків. Щоб не допустити розвитку простатиту, потрібно регулярно виконувати анальний масаж – це, до речі, приносить вкрай приємні відчуття. Для стимуляції передміхурової залози потрібен спеціальний девайс — наприклад, масажер простати з вібрацією або ерекційним кільцем. Вибір величезний, а процедура виконується дуже легко та безболісно.

Вітаміни

Не кожен має можливість харчуватися збалансовано щодня. Щоб організм не відчував нестачі вітамінів, слід проконсультуватися з лікарем. Фахівець порекомендує оптимальний варіант – швидше за все це будуть полівітаміни, які потрібно приймати щодня. Але, звичайно, крім цього, необхідно також вживати якнайбільше свіжих фруктів, овочів, зелені.

Правильний раціон

Якщо немає бажання записуватись на прийом до дієтолога, який розробить індивідуальний план харчування, слід поступово виключити з раціону всю шкідливу їжу. Насамперед необхідно відмовитися від фастфуду, алкоголю та солодких газованих напоїв. Бажано знизити кількість або повністю виключити із повсякденного меню смажені та копчені страви. Сіль потрібно вживати у мінімальній кількості, як і цукор. Дбаючи про себе, важливо не забувати про спорт. Чудово, якщо є можливість записатися фітнес-клуб або басейн. Але можна займатися і вдома виконувати вправи на різні групи м’язів. Ще чудовий варіант — робити ранкові або вечірні пробіжки. Головне – робити це регулярно, щоб завжди відчувати силу та енергію.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button