Новини

Дерев’яна реконструкція: на Чернігівщині «січове братство» облаштувало пляж

Справжня лицарська зала з дерев’яними столами та стільцями з’явилась поблизу Остра, на пляжі озера Солдатське. Назва пляжу також відповідна – «Козацький». Ця ініціатива належить остерському громадському об’єднанню «Остерська Січ».

За словами його засновника Олександра Луцюка, це одна з багатьох невеликих суспільно важливих справ, котрими займається створена ним організація, яка наразі налічує близько ста членів.

«Оскільки наше місто Остер саме по собі туристичне, має дуже багато річок і озер, але не має жодного місця, облаштованого для відпочинку, то я запропонував створити таке місце, і всі, об’єднавшись, можуть облаштувати його, надалі оберігати від вандалів, підтримувати його в гарному стані. До робіт залучали не тільки нашу команду, але й місцеве населення.

Курував виготовлення я особисто, адже давно займаюсь вирізанням бензопилою скульптур. Можете згадати козлика, символ Козельця. Тому ідея була моя, а вже виконували мої помічники та я сам безпосередньо.

Для нас цей проект – це маленький приклад того, що може зробити кожен і за це відповідати. Це приклад для інших, щоб робили такі ж проекти в інших ділянках. Ми своїм прикладом заохочуємо місцеве населення до змін на краще. Зокрема такий же проект було реалізовано в селі Бірки», – розповідає Олександр Луцюк.61930238_712719499149188_7636971208323366912_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Березовому гаю облаштували перший громадський город

Облаштування пляжу – не єдина ініціатива «січовиків». За словами Олександра, вони щорічно реалізують приблизно 30 більш-менш масштабних заходів, у яких беруть участь від 20 до півтори тисячі учасників. Це і маленька допомога колишньому Козелецькому району, і глобальні справи на зразок збереження лікарні в Остерській громаді. Своїм прикладом «січовики» намагаються залучити й об’єднати населення навколо суспільно важливих справ.

Ще статті по темі

Back to top button