Політика

10 млн – на школи та водогони: нардеп Борис Приходько залучив у свій округ найбільшу субвенцію

*Актуально

10 млн грн – сума цьогорічної державної субвенції на соціально-економічний розвиток населених пунктів, яку отримав 210-й округ за сприяння народного депутата України Бориса Приходька. Про це повідомив сам нардеп на власній сторінці у Facebook. За ці кошти в громадах округу відремонтують дві школи, будинок культури і частину водопровідної мережі.  

Згідно з розпорядженням Уряду №468-р від 19 травня 2021 року, цьогоріч на відбудову соціальної інфраструктури в регіонах держава виділяє понад півтора мільярда гривень. Із них на Чернігівську область спрямовується 40 мільйонів. За сприяння народного депутата України Бориса Приходька мало не найбільше з цієї суми отримує саме 210-й округ, інтереси жителів якого нардеп представляє у Верховній Раді.

«10 мільйонів – це суттєва підтримка для громад мого округу, які мають багато побутових проблем і власних бюджетів часто не вистачає для їх вирішення. Я радію, що на мою пропозицію Кабмін підтримав ті інфраструктурні проєкти, які ми спільно з головами громад і районів, депутатами, місцевими жителями визначили як першочергові. Їх не так багато, але всі вони дуже важливі», – зазначив Борис Приходько, народний депутат України.

Отже, цьогоріч у 210-му окрузі будуть профінансовані такі проєкти:

  • реконструкція покрівлі ЗОШ №3 у Козельці (2,5 млн);
  • капремонт Красилівського будинку культури у Кіптівській громаді (2,8 млн);
  • капремонт фасаду Новобиківської школи у Новобасанській громаді (2,5 млн);
  • капремонт водопровідної мережі у м. Остер (1,4 млн).

190551785_183740920293325_6345357918139607906_n

«Мережі водопостачання і водовідведення в Острі зношені на 100%. Внаслідок цього ми маємо постійні прориви, зниження тиску, перебої з водопостачанням та інші проблеми. А тому жителі міста вже давно чекали на капітальний ремонт водопровідної мережі. І вже не перший рік допомагає нам у цьому народний депутат Борис Приходько. Торік він допоміг отримати субвенцію у сумі 1,6 млн грн. Ми освоїли ці кошти: замінили понад 500 м водогінної труби, побудували 19 шахт і замінили арматуру. Але роботи в нас ще багато і ми знову звернулися до депутата по підтримку. Громада вдячна, що й цього року він допоміг нам залучити 1,4 млн грн субвенції на ще один наш проєкт із капремонту водопровідної мережі», – розповідає голова Остерської громади Леонід Мисливець.

Також 800 тис.грн із десятимільйонної суми піде на капремонт дорожнього покриття біля Носівської міської лікарні. Хоч Носівка і не входить до 210-го округу, Борис Приходько підтримує своїх земляків. Нардеп родом із Носівщини.

За словами Бориса Приходька, допомога округу – пріоритет у його депутатській діяльності. Нагадаємо, торік депутат залучив у свій 210-й округ, а також Менський та Ічнянський райони найбільшу серед усіх чернігівських нардепів суму субвенції – теж 10 млн грн. За ці кошти вдалося реалізувати 11 інфраструктурних проєктів: ремонти шкіл, лікарень, водопровідних мереж, зовнішнього освітлення.

До відома: 210-й виборчий округ охоплює території м. Прилуки, а також колишніх Прилуцького, Козелецького і Бобровицького районів

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button