Політика

Багато кандидатів і брудні технології: прогнози експертів на проміжні вибори за 206-м округом

Через смерть народного депутата Антона Полякова на Чернігівщині відбудуться проміжні вибори за 206-м виборчим округом. Центральна виборча комісія призначила їх на 27 березня 2022 року. Такі рішення комісія ухвалила на своєму засіданні 29 жовтня.

Також відомо, що виборчий процес в окрузі розпочнеться 26 січня 2022 року, тобто за 60 днів до дня голосування.

До 26 січня ще довго, але експерти вже складають прогнози, якими будуть ці вибори.

Павло Пущенко, керівник Чернігівського освітнього центру «Ініціатива»

Я думаю, що буде цікаво. Завжди вибори, які проміжні, а це проміжні вибори, привертають більшу увагу політичних гравців, які не змогли реалізувати себе на чергових виборах. Вони шукатимуть додаткову можливість потрапити до Верховної Ради. Вже й реклама почалася. Заяви від чинного міського голови, що планують висувати свою кандидатуру разом із «Ударом». Партія влади також не може залишитися осторонь і не висунути когось на округ, бо це покаже слабкість, хтось від партії має бути. Адже партія влади теж зацікавлена в перемозі свого кандидата. Тож два сильні суперники щонайменше вимальовуються. І є решта гравців – представники партій й одинаки, як Микитась, який колись намагався з цим округом зайти. Рудьковського зараз згадують. Ляшка, звісно, не можна скидати з розрахунку.

Кампанія обіцяє бути цікавою і, здається, доволі брудною. У тому сенсі, що є сітки за 206-м округом накатані на попередніх виборах. Тому все це задіюватимуть. На чиєму боці буде національна поліція, як реагуватиме на все це? Кампанія буде досить гарячою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині група ентузіастів дала друге дихання місцевому ставку

Олександр Гашпар, громадський діяч

Ще рано і важко сказати, якими вони будуть. Але, скоріше за все, будуть застосовані технології, що вже напрацьовані і вже використовувані. Варто очікувати застосувань сіток, які вже були на 206-му окрузі. Думаю, що без підкупу виборців теж не обійдеться. Кандидатів, вважаю, буде багато. Ось вчора провели вибори в Черкаській області, напевне, список кандидатів у нас буде такий самий довгий. Залишається інтрига щодо того, хто піде на ці вибори, наскільки сильні будуть суперники на цих виборах.

Якого представника виставлять від «Рідного дому» й партії «Удар», важко сказати. Якщо від «Рідного дому», то кандидатура Олександра Ломако найбільш підходяща. Але не виключено, що все ж таки когось запропонує партія «Удар». І саме він буде єдиним кандидатом і від «Рідного дому», і від «Удару». І питання по Олегу Ляшку, якщо він піде. А що певна робота вже триває, простежується. Є певні піар-акції Радикальної партії в межах цього округу. То не виключено, що Олег Ляшко піде сам. Інші кандидати від Радикальної партії шансів не матимуть.

І питання по «Слузі народу». Деякі народні депутати та депутати обласної ради вже почали роботу в 206-му окрузі ще задовго до смерті Полякова. Але назвати якогось сильного кандидата, який міг би відтягнути голоси і отримати перемогу в 206-му окрузі, наразі важко.

Не виключено, що вибори будуть брудними, застосовуватимуться «чорні» технології, з огляду на високу вартість мандата народного депутата і кількість охочих його отримати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button