Політика

Без овацій у глядацькій залі, але з «лайками» та вдячними коментарями в соцмережах: козелецькі артисти виступають для людей по інтернету

*Актуально

Коронавірусний карантин – не привід занепадати духом. У цьому переконані працівники Козелецького районного будинку культури, які ще на початку пандемії віднайшли спосіб, як розважати своїх глядачів і піднімати їм настрій із дотриманням усіх карантинних обмежень.

«Тепер ми регулярно виходимо зі своїми концертами в інтернет. Звісно, він не дає нам тієї енергетики, яку ми зазвичай отримуємо під час своїх концертів у будинку культури, утім, ми читаємо вдячні коментарі козельчан і рахуємо «вподобайки». Подекуди їх буває більше тисячі, – розповідає Василь Легкобит, керівник музичної студії Козелецького районного будинку культури.

Починали козелецькі артисти з онлайн-концертів, нині ж записують вистави, пісні й танці заздалегідь. А в день державних або інших свят публікують відзняту концертну програму на власних сторінках у Ютубі, а також у Фейсбуці. Ще записують вітання керівників району та громад і теж їх поширюють. Роботи, каже Василь Легкобит, дуже багато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зберігся єдиний в Україні комплекс поштової контори ХVІІІ ст. (Фото)

«Я займаюся звуковим супроводом, мій брат Іван Легкобит і режисер Оксана Щербакова знімають концерти і монтують. Ми дуже захоплені цієї роботою і ми щасливі, що в цей емоційно непростий для людей період, коли всі занепокоєні та живуть своїми переживаннями, ми можемо створити для людей трошки свята», – розповідає Василь Легкобит.

Робота в онлайн-форматі, як стверджують козелецькі артисти, зовсім не рутинна, адже тепер вони мають змогу часто міняти локації для зйомок. Наприклад, проводять театралізовані зйомки, знімають кліпи, концерти та записують відео привітань десь біля річки або у лісі – на тлі красивої природи.

А віднедавна у будинку культури з’явилася сучасна апаратура для такої роботи. Народний депутат України Борис Приходько допоміг із придбанням цілого комплекту техніки для роботи – відеокамери, штатива, двох вебкамер і звукової карти.

«У нас не було своєї апаратури, брали в оренду, десь просили, щось на особистій робили, а тому самі розумієте, як погано нам працювалося. Зараз ми дуже раді, чесно кажучи, шоковані. Ми звернулися до нашого народного депутата по допомогу, але не очікували на такий подарунок. Вдячні Борису Вікторовичу – не передати словами, як», – розповідає Жанна Погребна, тимчасовий в.о.директора Козелецького районного будинку культури.

Найголовніший плюс від роботи козелецьких артистів в онлайн-форматі, – від початку запровадження карантину в будинку культури не звільнили жодного працівника і всі мають багато роботи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Валентина Мудра

Ще статті по темі

Back to top button