Політика

Богдан Ткаченко: «Спортивні об’єкти Чернігова мають бути доступні кожному»

*Актуально

 Підтримка масового спорту має бути одним із пріоритетів місцевої влади, якщо вона дійсно дбає про здоров’я майбутніх поколінь і розвиток міста загалом. Чому досі немає повноцінних умов для розвитку спорту в Чернігові? Наскільки місто забезпечене спортивною інфраструктурою? Про це говоримо з депутатом Чернігівської міської ради від політичної партії «НАШ КРАЙ», президентом Асоціації дворового футболу м. Чернігова Богданом ТКАЧЕНКОМ.

Одним із ваших пріоритетів як депутата Чернігівської міської ради від політичної партії «НАШ КРАЙ» є розвиток освіти і спорту в Чернігові. Що вже вдалося реалізувати?

Для мене особисто спорт — це справжня філософія життя. Адже він вчить людей робити висновки із поразок, дає можливість працювати командою, виховує дисципліну. А ще в умовах сьогодення спорт — важлива складова здорового способу життя та профілактики запобігання злочинності серед молоді, тому його значення важко переоцінити.

119061303_646528025987667_7030753477239404580_n

У 2016 році я ініціював будівництво футбольного майданчика по вул. Льотній, 6. Мінімальною кількістю голосів мою ініціативу було підтримано та виділено 1,5 млн грн. Радий, що це вдалося здійснити. На жаль, не всі мої ідеї та ініціативи щодо розвитку спорту мають підтримку на сесіях міської ради. Наразі нагальною потребою є побудова великого футбольного майданчика на базі шкіл № 28 і № 33. Це питання треба вирішувати негайно. Що більше буде таких майданчиків, то більше чернігівців зможуть долучитися до здорового способу життя.

Прикро, що місто не розглядає серед першочергових завдань розвиток доступної спортивної інфраструктури. А ті майданчики, що функціонують, часто бувають просто зачиненими для дітей, які краще поганяли б м’яча, аніж години просиджували в телефонах чи за комп’ютерами.

Також ви підтримуєте школу в своєму окрузі.

Попри значне зростання бюджету, не всі навчальні заклади однаково фінансуються. Тому з депутатського фонду кожного року намагався виділяти кошти для поліпшення матеріально-технічної бази загальної спеціалізованої школи фізико-математичного профілю №12. Цьогоріч був придбаний новий ноутбук, проєктор, замінені меблі в хімічному кабінеті, зроблено ремонт у кабінетах музики та української мови. До того ж, ініціював питання щодо ремонту покрівлі в школі. Найболючіша проблема школи №12 — басейн, що перебуває в аварійному стані. На здійснення капітального ремонту потрібно майже 10 млн грн. Моє завдання — домогтися виділення цих коштів і зробити все, щоби у школі були комфортні умови для занять плаванням. Як бачимо, у чинної влади зараз дещо інші пріоритети.

На вашу думку, чи достатньо дбає чинна міська влада про спортивний розвиток молоді в нашому місті?

Про що можна казати, якщо в Чернігові бракує якісних футбольних полів? На балансі міста немає нормальних стадіонів. Є «Локомотив», але через жахливий стан його важко назвати стадіоном. Окреме питання щодо футбольних майданчиків, розташованих біля шкіл. Керівництво навчальних закладів дозволяє грати там лише на уроках фізкультури. Потім ці майданчики замикають і діти не мають змоги пограти після уроків. На моє переконання, об’єкти спортивної інфраструктури мають бути доступними кожному чернігівцю. І навіть спортивні майданчики, облаштовані в рамках проєктів бюджету участі, часто бувають недоступними для дітей із мікрорайону, а тому виникає питання: навіщо їх будувати?

119165738_759037094893227_8026020916704728133_n

Із порядку денного зняли питання про спорудження в Чернігові палацу спорту. Як на мене, це питання потребує вивчення, адже місту вже давно потрібен сучасний багатофункціональний комплекс, де і спортивні змагання можна було б проводити, і розважальні. Я вже говорив про пріоритети влади, і як висновок – розвиток спорту та змістовне дозвілля молоді чомусь нікого на Магістратській не цікавлять.

Богдане Миколайовичу, уже тривалий час ви очолюєте Чернігівську асоціацію дворового футболу 8х8. Як виникла ідея організувати перший чемпіонат із дворового футболу в Чернігові?

У 2009 році вперше були проведені змагання серед аматорських колективів Чернігова. Тоді я ще не був організатором, а разом зі своєю командою брав участь у турнірі. Мене настільки захопив цей рух, що вже наступного року долучився до його розвитку. Спільно з однодумцями вдалося створити Асоціацію дворового футболу, яку очолюю вже 10 років. Я прагну зробити внесок у розвиток чернігівського спорту, саме масового спорту, доступного кожному, незалежно від віку й соціального статусу. Головне – бажання бути спортивним і наполегливо йти до мети.

Також ви дуже активно займаєтесь благодійністю й допомагаєте чернігівцям, які цього потребують.

На жаль, у Чернігові багато малозабезпечених сімей. Для таких родин ми збираємо речі, іграшки та допомагаємо їм. На Новий рік із подарунками відвідуємо дитячі садочки, школи та спеціалізовані інтернати. Для дітей зі шкіл-інтернатів дуже важлива наша підтримка, бо вони зростають без батьківської уваги. Усім людям, які до мене звертаються, допомагаю чим можу. Жодне прохання не залишаю поза увагою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button