Політика

«Час діяти відповідально для розвитку країни», — Дмитро Нікітін

Чернігівська «Батьківщина» набирає потужності. Лідер партії Юлія Тимошенко призначила в чернігівську парторганізацію антикризового менеджера, завдання якого — перезавантажити партійну структуру, зробити її максимально ефективною та підготувати партійну організацію до майбутніх парламентських виборів. Ставку зроблено на молодого, але досвідченого і професійного управлінця, Дмитра Нікітіна. Він має великий досвід роботи як в Україні, так і за кордоном. З Чернігівщиною пов’язаний досить тісно. Його мати родом з нашої області, він має тут ділові та дружні зв’язки. Протягом останніх двох років Дмитро Нікітін співпрацював з командою Чернігівської «Батьківщини» та народним депутатом Валерієм Дубілем у рамках реалізації проекту з допомоги медичним установам області та медичним працівникам в їхній боротьбі з епідемією коронавірусу. Тепер Дмитро Нікітін переходить до публічної політики і буде займатися розвитком партійної організації.

«Наш лідер Юлія Тимошенко робить ставку на молодих, але вже досвідчених і професійних людей, які своєю роботою довели спроможність та ефективність. А також розділяють наші програмні засади, — говорить народний депутат, заступник голови ВО «Батьківщина», Валерій Дубіль. — Наше бачення розвитку країни – це, насамперед, турбота про людей. Лише тоді, коли ми забезпечимо наших громадян стабільною роботою з достойними зарплатами, справедливими соціальними виплатами, чесними комунальними тарифами, захистом їхніх прав, ми можемо говорити про успіх країни. Саме на цьому ми зійшлися з Дмитром Нікітіним».

 

Моя мета – побудувати сильну державу з розвиненою економікою, заможними громадянами, які впевнено дивляться у своє майбутнє на своїй Батьківщині, а не за кордоном

«Я вирішив системно зайнятися політикою, тому що вважаю ганебною ситуацію, в якій Україна стала найбіднішою країною Європи. Маючи працьовитих людей, корисні копалини, інвестиційний потенціал, влада за 30 років незалежності, на жаль, не зуміла побудувати квітучу країну. Масова втеча активних працездатних співгромадян за кордон за останні роки вже нагадує евакуацію. Я не хочу їхати зі своєї Батьківщини, я хочу, щоб мої четверо дітей навчалися та жили в Україні, пишалися її досягненнями. Саме тому я вирішив  зайнятися політикою, щоб взяти активну участь у перетвореннях в Україні. Моя мета – побудувати сильну державу з розвиненою економікою, заможними громадянами, які впевнено дивляться у своє майбутнє на своїй Батьківщині, а не за кордоном» — говорить Дмитро Нікітін

Дмитро Нікітін планує реалізувати в нашому регіоні низку соціальних та економічних проектів, які мають сприяти розвитку громад, полегшити життя людям нашої області. Маючи досить потужні ділові зв’язки з провідними зарубіжними підприємцями, Дмитро Нікітін планує залучати інвестиції в Чернігів та область, сприяти створенню та розвитку підприємств, які дадуть нові робочі місця з гідною оплатою праці для жителів Чернігівщини.

«Країна вже почала переосмислювати політику пустих балачок, — говорить Дмитро Нікітін. – Наступає час діяти відповідально та професійно для розбудови сильної державної та захисту наших людей від економічних і соціальних потрясінь. І лише команда «Батьківщини» має політичний досвід, фахову команду, конкретне бачення і програму та лідера, якому довіряють мільйони людей, для того, щоб витягнути країну з руїни, в яку вона скочується».

Серед найперших завдань нового партійного менеджера  — організація роботи серед перевірених  партійних активістів, а також залучення нових членів партії. Для цього зараз у керівництві обласної організації «Батьківщина» триває робота над проектом «Партієць», який передбачає систему заохочення рядових членів партії, а також тих, хто лише збирається до неї вступити. Цей новий формат взаємодії між партійцями «Батьківщини» передбачає постійний зворотній зв’язок між керівництвом обласної партійної організації та членами партії. Мета програми «Партієць» — зробити так, аби бути членом «Батьківщини» було престижно.

Ці заходи дозволять, на думку партійного керівництва «Батьківщини», значно посилити та мобілізувати партійну структуру в процесі підготовки до наступних парламентських виборів.  Тим більше, що все більше політиків говорять про позачергові вибори до Верховної Ради, які можуть відбутися вже восени 2022 року. Так, за словами політолога Андрія Золотарьова, суспільство втомилося від безпорадності та некомпетентності влади та прагне «змінити курс і тих, хто перебуває біля керма». Це підтверджують також і результати останніх соціологічних досліджень, відповідно до яких більше половини опитаних хочуть зміни очільника уряду.

Тимошенко на посаді прем’єра виведе країну з економічної кризи

 

«Згідно з результатами опитувань КМІС та «Рейтинг», 21% та 26% відповідно вважають, що Тимошенко на посаді прем’єра виведе країну з економічної кризи. І лише 8%, за даними опитування групи «Рейтинг», вважають, що це вдасться Шмигалю», – пише експерт.

 

Такі цифри, на думку Золотарьова, закономірні, адже українці все чіткіше озвучують запит на прихід до влади професіоналів, людей із досвідом державного управління.

 

«Перше місце Тимошенко цілком логічне і зрозуміле. Будучи віце-прем’єром з енергетики, пізніше прем’єр-міністром, вона проявила себе як ефективний антикризовий менеджер, який жорстко і безкомпромісно вирішував завдання, що стояли перед країною. Українці забули про віялові відключення після того, як віце-прем’єр Тимошенко навела лад у галузі. Це пам’ятають, тим більше, коли перспектива відключень електроенергії стає реальною», – зауважив політолог.  Тому у момент кризи, яка позначається на житті кожної української родини, на тлі різкого падіння довіри до президента та «слуг народу», уряд має очолити прем’єр, який здатен швидко й ефективно вирішити проблеми людей.

«Зміни на краще в країні починаються з рішучих професійних дій. І від кожного з нас сьогодні залежить, як швидко вони розпочнуться. Переконаний, працюючи у команді чернігівської «Батьківщини» разом із однодумцями, ми зможемо наблизити ці реальні зміни», — підкреслив Дмитро Нікітін.

 

Ситуація в країні нині потребує рішучих дій та професійних підходів до вирішення ключових питань, які нині стоять перед суспільством. Найбільш демократичним та оптимальним є шлях дострокових парламентських виборів та формування нового антикризового технократичного уряду, до складу якого увійдуть досвідчені управлінці, державники, лідери народної довіри. Першочерговим завданням нового уряду – швидка стабілізація економіки країни, наведення ладу в енергетичному секторі, підвищення доходів громадян. Такі кроки повернуть людям впевненість у завтрашньому, зроблять нас сильнішими перед зовнішніми загрозами. Забезпечення миру та економічного зростання  – це справа політиків, які своєю роботою, принциповою позицією, глибоким знанням державних процесів довели свою відданість країні та людям. Таким політиком, безумовно, є Юлія Тимошенко та її надійна команда ВО «Батьківщина».

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button