Політика

Чернігівська облрада «злякалася» демократичної пропозиції

*Актуально

Дуже часто слова політиків кардинально розходяться із справами. Подібну ситуацію спостерігаємо в Чернігівській обласній раді, де «так звана» більшість говорить про одне, але робить зовсім інше. Всі пам’ятають публічні заяви про те, що всі депутатські фракції мають бути рівними між собою, всі повинні бути залучені до роботи і включені до постійних комісій. Мовляв, політика-політикою, а головне – робота на благо людей.

Але насправді ці висловлювання виявилися пустими словами. Бульбашкою, яка лопнула з переляку тільки-но заговорили про дієву роботу і контроль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переголосування та доля «Проліска»: чим відзначилося друге засідання четвертої сесії облради (Відео)

На минулій сесії Чернігівської обласної ради депутатами фракції «НАШ КРАЙ» було розроблено і подано проект рішення, яким пропонувалося включення депутатів із опозиційних фракцій до постійних комісій.

«Невід’ємною складовою системи стримувань і противаг у структурі «владної горизонталі» в сучасних демократичних суспільствах є депутатський контроль за діяльністю органів влади. Саме тому депутатські фракції, які не брали участі у формуванні керівництва облради, мають зосередитися на аналізі дій депутатської більшості, виявленні і викритті недоліків у їхній діяльності, розробці і внесенні на розгляд облради альтернативних рішень щодо соціально-економічного і суспільно-політичного життя Чернігівщини тощо», — зазначає керівник обласного осередку партії «НАШ КРАЙ» Сергій Баришовець.

Проектом рішення пропонувалося обрати головами постійних комісій Чернігівської обласної ради восьмого скликання, предметами відання яких є:

забезпечення свободи слова та права громадян на інформацію;

законність, запобігання та протидія корупції;

бюджетна політика і міжбюджетні відносини депутатів фракцій, які не увійшли до органів управління обласної ради. А саме, депутатських фракцій політичних партій «Наш край», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та «За майбутнє».

Утім, «так звана» більшість це питання не підтримала, чим вкотре дискредитувала себе, показавши свою антидемократичну сутність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button