Політика

Чернігівську облраду звинувачують у порушені законів

*Актуально

Депутати Чернігівської облради від партії «Наш край» вимагають налагодити діяльність облради з дотриманням чинного законодавства України.

За словами керівника партійної фракції Сергія Баришовця, наразі депутати так званої більшості закони ігнорують, а тому «Наш край» утримується від участі в засіданнях сесій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга позачергова сесія Чернігівської обласної ради (Наживо)

«Позиція нашої фракції є принциповою щодо дотримання законності в роботі обласної ради. Ми неодноразово заявляли про грубі порушення закону та регламенту під час проведення таємного голосування з виборів голови та заступників голови Чернігівської обласної ради та в інших питаннях першої сесії. Порушення закону не можуть породжувати законні наслідки, і маємо звернення до суду, який, я сподіваюся, надасть об’єктивну правову оцінку подіям у Чернігівській обласній раді. Виборці обирали депутатів не для того, щоб вони порушували закон. Закон – один для всіх, у тому числі й для депутатів», – наголосив Сергій Баришовець.

В умовах здійснення сумнівних процедур і порядку прийняття рішень «Наш край» вимагає повного дотримання законності в роботі обласної ради, без чого депутати не можуть поділяти з так званою більшістю політичної відповідальності.

Представники політичної фракції «Наш край» у Чернігівській облраді налаштовані на конструктивну співпрацю в рамках закону з представниками інших політичних сил задля подолання кризи.

Як повідомлялося раніше, «Наш край» заявляв про порушення регламенту і законодавства під час обрання керівного складу обласної ради на першій сесії, вказуючи на маніпулятивні голосування та порушення законів України. Другу сесію облради також намагалися провести з порушенням необхідних термінів і регламенту. Її засідання двічі не відбувалося через відсутність кворуму.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button