Політика

Чернігівці розповіли, якими політиками захоплюються

Мабуть, ніхто не сперечатиметься із твердженням, що найбільше у світі критикують політиків. Їх, зокрема, часто називають популістами і на них, як кажуть, вішають усіх собак за будь-які невдачі чи прорахунки. Між тим, історія знає чимало політичних діячів, якими захоплюються мільйони і які стають гордістю націй. З огляду на це, ЧЕline вирішив поцікавитися в чернігівців, яким політикам вони симпатизують і з кого беруть у чомусь приклад.

Михайло Жирохов

Михайло Жирохов, військовий історик

Сучасних іноземних політиків мені оцінювати складно, а серед вітчизняних я найбільше симпатизую Петру Порошенку. Попри низку скандалів (справжніх і вигаданих), я вважаю, що саме йому вдалося втримати країну від повного поглинання Росією у 2014 році та почати життєво необхідні реформи в різних сферах нашого життя.

Сергій Сирота

Сергій Сирота, староста Іржавецького старостинського округу

Не претендуючи на оригінальність, назву Лі Куан Ю – прем’єр-міністра Сингапуру. Перетворив колонію на передову державу, створив «економічне диво».

Серед українських… Маю медичну освіту і на власні очі бачу, як опікується проблемами медиків Валерій Дубіль. Знаю, скільки ліків, обладнання, коштів на лікування було надано, зокрема в Чернігівській області. За період пандемії взагалі майже кожен ФАП отримав ліки, пульсоксиметри, а лікарні й амбулаторії – кисневі концентратори. Тому – Дубіль.

Олександр Ясенчук

Олександр Ясенчук, громадський активіст

Абе Сіндзо — японський політик, колишній прем’єр-міністр Японії, голова Ліберально-демократичної партії Японії. Наймолодший прем’єр в історії країни. Творець абеноміки – методів стимулювання економіки Японії, зокрема й через збільшення грошової маси. За нього Японія займала третє місце у світі за рівнем ВВП, а бюджет країни становив приблизно 900 мільярдів доларів, причому витрати на оборону стали найбільшими за період після ІІ Світової війни. Палкий прихильник дружби зі США й адекватних відповідей на загрозу з боку Північної Кореї. Попри налагодження тісних економічних зв’язків із Китаєм і Російською Федерацією, займав щодо них жорстку позицію, зокрема відстоював належність до Японії південних Курильських островів, що нині в складі РФ. Збільшував склад і законодавчо розширював права Сил Самооборони Японії, армії. Японський націоналіст.

Сергій Безбородько

Сергій Безбородько, екоактивіст

Джастін Трюдо, Енріке Пеньялоса, Анн Ідальго – політики, які відповідають за свої передвиборчі обіцянки та проводять людиноорієнтовані реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи здивують платіжки за тепло в опалювальний сезон: думки чернігівців

Марія домашенко

Марія Домашенко, чернігівський фотограф

Напевно, король Великої Британії Георг VI. Він став королем, не бажаючи цього. І при цьому гідно носив цей титул, попри те, що Велика Британія з імперії перетворювалася на співдружність. Війна теж була чималим випробуванням. І він завжди підтримував війська. І навіть залишався в Лондоні під час бомбардувань.

Галина Чорна

Галина Чорна, працівниця туристичної індустрії

Останнім часом не вникаю в політику взагалі, навіть новини можу дивитися раз на тиждень, через те, що в нас у політиці одні шарлатани, обманщики та бариги, таке відчуття, що всі закони і реформи проводяться тільки для поліпшення лише їхнього життя, а для простого народу тільки гіршим, дорожчим і складнішим стає життя. Що далі, то багаті люди стають ще багатшими, а звичайні люди ще біднішими, і для молоді взагалі немає перспектив у нашій країні, тому й тікають натовпами за кордон. На жаль…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button