Політика

100 днів діяльності Чернігівської обласної ради: «Наш край» відстоює принципи законності

*Актуально

Заступник керівника фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Юрій Музика взяв участь у програмі «UA: Чернігів», присвяченій підсумкам 100 днів діяльності Чернігівської облради.

За словами Юрія Музики, депутати від чотирьох фракцій продовжують відстоювати принципи законності в судовому порядку, наголошуючи, що на першій сесії обласної ради в процесі голосування за керівництво обласної ради відбулося грубе порушення законодавства.

«Упродовж 100 днів діяльності депутати нашої фракції проводили прийоми громадян, працювали в округах, спілкувалися з виборцями, подавали відповідні звернення щодо вирішення проблемних питань, напрацьовували пропозиції до програм, що будемо вносити на розгляд обласної ради», – сказав він. Зокрема, Юрій Музика наголошує на необхідності розгляду під час наступної сесії питань подальшої роботи Чернігівської, Ніжинської та Прилуцької центральних районних лікарень і відповідних центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Серед проблемних питань, що потребують вирішення, депутати озвучили також дефіцит обласного бюджету, передачу лісів райагролісгоспів територіальним громадам, раціональне використання комунального майна.

На думку Юрія Музики, саме ефективне використання комунального майна обласної ради (не продаж, не дерибан, а саме використання!) має стати джерелом наповнення обласного бюджету. Що стосується передачі лісів громадам, то в цьому питанні «Наш край» займає послідовну позицію з 2016 року і наголошує, що земля, ліси, майно на території громад повинні належати саме громадам.

«Подальша діяльність обласної ради має вибудовуватися на засадах законності, і цей принцип є обов’язковим для всіх, незалежно від займаних посад і партійної приналежності», – наголосив Юрій Музика.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button