Політика

Чи дотримується в Чернігівській міськраді бюджетний регламент?

*Актуально

Депутат Чернігівської міської ради від «Нашого краю» Віктор Бистров заявив про порушення бюджетного регламенту під час проведення депутатських комісій і сесії при розгляді фінансових питань.

Про це він сказав під час виступу на сесії 21 вересня.

За словами Віктора Бистрова, міськрада схвалила бюджетний регламент, але насправді він не виконується. Майже кожного разу проект рішення про бюджет міста та зміни до бюджету, що розглядається на депутатських комісіях, реально не містить тих змін, які вносяться на розгляд сесії.

Остаточно всі коригування погоджуються на бюджетній комісії, розсилаються на електронну пошту депутатам напередодні сесії, через що депутати можуть не знати, за що голосують на засіданні сесії.

«Я не перебільшую – більшість депутатів не знає і не розуміє, за що саме голосують. Ніхто ні з ким цих змін не погоджує», – резюмував депутат від «Нашого краю».

Часто в такий спосіб здійснюють «перекидання» грошей із фінансування одних об’єктів на інші. Цієї сесії, зокрема, знято кошти із фінансування проектування реконструкції Літнього театру Центрального парку культури і відпочинку, а також проектування школи в мікрорайоні Масани.

Віктор Бистров переконаний, що діяльність міськради у сфері міського бюджету має бути більш прозорою та відкритою, спрямованою на діалог влади і громадськості.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button